Zoeken naar:

Nummeren
Geef elke kamer in de nieuwe woning een cijfer. Bij het inpakken zet je het cijfer op de verhuisdoos van kamer waar je de doos wilt hebben.

Vulmateriaal
Wees creatief met vulmateriaal, er is meer schok dempend dan je denkt. Zo is oud papier prima voor het opvullen. Maak hier natuurlijk wel proppen van.

Kwaliteit verhuisdozen
Gebruik geen versleten verhuisdozen, een verhuisdoos die niet lekker vastpakt of kapot scheurt levert veel frustraties op.

Voorkom beweegbare onderdelen
Wat schade kan veroorzaken zijn losse spullen of kastjes die kunnen gaan schuiven. Controleer daarom altijd de lades en kasten.

Servies
Combineer breekbare spullen zoals servies met bijvoorbeeld kleren en/of handdoeken.

De garderobe
Er zijn speciale garderobedozen om de kleding handig te vervoeren. Zo kunnen ze gewoon aan de hanger blijven zonder te kreuken.

Lampenkappen
Verwijder lampenkappen, deze zijn kwetsbaar. Verpak ze apart in een doos en monteer ze op locatie weer.

Apparatuur
Hergebruik zoveel mogelijk de originele verpakking. Fabrikanten hebben deze al ontworpen en voorzien van schokdempers. Hier kunnen ze dus veilig in vervoerd worden.

Pak alles netjes in
Hoe netter alles wordt ingepakt, des te makkelijker kan alles op zijn plek gezet worden in het nieuwe huis.

Selectie
Ruim van te voren kan er gekeken worden naar de inboedel. Welke spullen zijn onnodig om mee te verhuizen? Ga niks verhuizen wat later toch geen waarde meer heeft.

Begin tijdig
Het is verstandig om ruim op tijd te beginnen. Dit hoeft niet direct intensief te zijn, maar wel dat er een planning is voor de laatste weken voor de verhuizing.

Afmetingen
Inventariseer de afmetingen van zoveel mogelijk meubels en ook de deuren en ruimtes van de nieuwe woning. Zorg dat alles naar binnen kan en dat hier anders een alternatief voor is.

Medicijnen
Verzamel alle medicijnen in kleine dozen en houdt medicijnen apart die gebruikt moeten worden.

Doorgeven van adreswijziging
Ga tijdig naar de juiste instanties toe om te zorgen dat na de verhuizing er geen post meer komt op het oude adres.

Verhuisplanning
Maak gebruik van een verhuisplanning en print deze uit. Dit zorgt voor overzicht tijdens de hectische periode.

Op vakantie
Het klinkt vreemd, maar pak een koffer in alsof je een week op vakantie gaat. Hierin zitten dan de nodige spullen en kleren in voor de komende tijd. In de nieuwe woning is niet alles direct te vinden en zo is er toch een soort van overlevingspakket.

Schematisch uitpakken
Pak kamer voor kamer alles uit. Rond dan eerst een kamer af om verder te gaan naar de volgende. Hierbij is het verstandig om met de slaapkamer te beginnen. Een goede nachtrust is in deze tijden van harte welkom.

Gewicht van de verhuisdoos
Houdt dit op een comfortabele hoeveelheid. Andere moeten de verhuisdozen ook nog kunnen tillen en vaak trappen mee op- en aflopen. Houdt maximaal 15 a 20kg aan. Ook het tillen van te zware objecten is slecht voor je lichaam en dat van de verhuizers.

Grote meubels
Pak dit slim aan en forceer niet om deze zo snel mogelijk te willen verhuizen. Voorkom beschadigingen aan de meubels.

Demontage
Bij het demonteren van meubels houdt je alles bij elkaar om de meubels vervolgens weer in elkaar te kunnen zetten, zonder dat er schroeven missen.